Δωρεάν Ελληνικές Γραμματοσειρές

21

free-greek-fonts

Συγκεντρώσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο τις καλύτερες πηγές για ανεύρεση δωρεάν ελληνικών γραμματοσειρών. Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε ποικίλες ελληνικές γραμματοσειρές τις οποίες μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν και να τις χρησιμοποιήσετε ελεύθερα στο design σας, στις επαγγελματικές σας κάρτες, σε αφίσες, σε προσκλητήρια, στις ιστοσελίδες σας ή οπουδήποτε εσείς θέλετε χωρίς κανένα περιορισμό. Επίσης μπορείτε να τις φορτώσετε μέσα από τα αγαπημένα σας προγράμματα όπως Photoshop, Illustrator, InDesign κ.α. και να τις χρησιμοποιήτε στις εργασίες σας.

1Aka-Acid.com

Από τα δημοφιλέστερα site για δωρεάν ποιοτικές ελληνικές γραμματοσειρές αλλά και όχι μόνο.

2Google Web Fonts

Δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές από τη Google. Μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές καθώς και άλλους τύπους γραμματοσειρών και να τις χρησιμοποιήσετε ελεύθερα οπουδήποτε.

3GRIXEL.gr

Δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές αλλά και επί πληρωμή από το grixel.gr. Μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν και να τις χρησιμοποιήσετε σε προσωπικά ή εμπορικά project.

4GreekFontSociety.gr

Δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές από την Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων.

Έχετε να μας προτείνετε άλλες πηγές για δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές; Γράψτε μας στα σχόλια.

21 σχόλια

 1. web
  web09-24-2012

  Μπράβο πολύ ωραία συλλογή από γραμματοσειρές ελληνικές

 2. Γιάννης
  Γιάννης01-15-2013

  Το GRPIXEL παίζει μόνο απο ΙΕ; Δεν διαβάζεται απο άλλους browser, μπαίνω απο mac εδώ..

 3. savvas
  savvas03-05-2013

  good!!!

 4. jon
  jon03-21-2013

  supper

 5. Ζωή
  Ζωή03-26-2013

  Πολύ καλή δουλειά, συνεχίστε την! Ευχαριστώ πολύ

 6. Μαρία
  Μαρία06-05-2013

  Λίγο χαζή ερώτηση, αλλά είμαι αρκετά φρέσκια σε αυτό το θέμα, ως ερασιτέχνης , ήθελα να τα ενσωματώσω στο office. Είναι αυτό εφικτό; Αν ναι πως; Ξέρω απλές ερωτήσεις με πολύπλοκες απαντήσεις.
  Σας ευχαριστώ!

  • eArtboard.com
   eArtboard.com06-05-2013

   Μπορείτε αφού τις κατεβάσετε να τις μεταφέρετε στον Πίνακα ελέγχου > Γραμματοσειρές

   Στη συνέχεια θα είναι προσβάσιμες από το Office ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

 7. Δημήτρης
  Δημήτρης06-11-2013

  Καλησπέρα,

  Θέλω να κάνω μία ερώτηση πάνω σε ένα θέμα που με απσχολεί καιρό και δεν έχω βρει ακόμα κάποια λύση η οποία θα μου γλυτώσει πολύ χρόνο. Υπάρχει κάποιο trick ή tip ώστε προγράμματα, όπως συγκεκριμένα το Photoshop, να αναγνωρίζουν ή να σου δίνουν την δυνατότητα να μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες γραμματοσειρές του υπολογιστή μετατρέπονται σε Ελληνικές. Το λέω αυτό γιατί αν έχεις μία λίστα με 4000 γραμματοσειρειρές στον πίνακα ελέγχου, παίρνει πάρα πολύ ώρα να δεις ποιες γραμματοσειρές μετατρέπονται σε Ελληνικά. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς μία Αγγλική είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις την ίδια με Ελληνικούς χαρακτήρες (αν υφίσταται βέβαια) ώστε να είναι παρεμφερείς. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το βλέπεις αυτό?

  • eArtboard.com
   eArtboard.com06-12-2013

   Καλημέρα,

   Οι ελληνικές γραμματοσειρές δεν μετατρέπονται, πρέπει να υποστηρίζουν ελληνικούς χαρακτήρες. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο ή αν υπάρχει κάποιο σχετικό εργαλείο. Θα μπορούσες είτε να τις ταξινομήσεις χειροκίνητα με κάποιο προγράμματα διαχείρισης γραμματοσειρών (π.χ. FontExpert) είτε να χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση σε ανάλογες σελίδες όπως το http://www.myfonts.com/ Σου παρέχουν αρκετά φίλτρα και προεπισκόπηση των γραμματοσειρών.

 8. φωτογράφος γάμου
  φωτογράφος γάμου09-12-2013

  Πολύ ωραία συλλογή. Ευχαριστούμε πολύ!

  Γιάννης Λ.

 9. dimitra
  dimitra10-04-2013

  Να είσαι καλά για την ενημέρωση…
  Δεν έχω καταλάβει, πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο απο τα free fonts σε blogspot, βρήκα μια γραμματοσειρά στο Aka-Acid.com την έκανα download αλλά μετά το χάος …….
  Ευχαριστώ και πάλι

  • eArtboard.com
   eArtboard.com10-04-2013

   Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις γραμματοσειρές από τη Google, την επιλέγεις, προσθέτεις απλά μια γραμμή κώδικα και ενημερώνεις μέσω CSS τα στοιχεία που θέλεις να εφαρμοστεί η γραμματοσειρά. Για γραμματοσειρές που έχεις κατεβάσει θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διαφορετική διαδικασία. Θα σε βοηθήσουν online εργαλεία όπως το Cufon (http://cufon.shoqolate.com/generate/) για να την μετατρέψεις. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια αναζήτηση στη Google σχετικά με το πώς θα εγκαταστήσεις τη γραμματοσειρά στην ιστοσελίδα σου.

   • dimitra
    dimitra10-07-2013

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, να είσαι πάντα καλά….

 10. Μαριλένα
  Μαριλένα10-11-2013

  καλησπέρα. ψάχνοντας γραμματοσειρές για το (άρτι κατανοηθέν) UCCW μόλις σας βρήκα.
  εξαιρετική ποικιλία, σας ευχαριστώ! :)

 11. ΜΑΝΟΣ
  ΜΑΝΟΣ06-12-2014

  kalhspera! psaxno gia kapia arxaia ellhnikh grammatoseira!
  exete ypopsin sas kati?
  eyxaristo

  • eArtboard
   eArtboard06-12-2014

   Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές αρχαίες ελληνικές γραμματοσειρές: http://goo.gl/ht1epi

   Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη Google με βάση τις εικόνες για αρχαίες ελληνικές γραμματοσειρές (greek ancient font).

Κάνε το σχόλιο σου...